SÜMEGEN PANORÁMÁS LAKÁS ELADÓ

Sümegen egy nagyon jó elosztású, várra néző társasházi lakás eladó a tulajdonostól - nincs közvetítő. Itt megtekinthetők a képek és a leírások. A honlapon keresztül lehet felvenni a kapcsolatot is velünk.

Indafotó képek

Friss hozzászólások

  • Tenkes Kapitány: Szinte bármikor személyesen is meg lehet nézni a lakást, addig is, amíg felkerül az összes informá... (2010.03.14. 23:08) Kapcsolat
  • Tenkes Kapitány: Az oldal természetesen folyamatosan bővül: a leírásokat folytatom, és még rengeteg képet fogok fel... (2010.03.14. 23:08) A lakás alaprajza, elosztása
  • Tenkes Kapitány: Ma is fényképeztünk, tényleg csodálatos a kilátás. (2010.03.14. 22:57) Panoráma az erkélyről

2010.03.14. 22:36 Tenkes Kapitány

Infrapanel fűtés

A társasház minden lakásának fűtése korábban egy közös gázkazánról volt megoldva, ami a társasház pincéjében található. Idővel egyre többen leváltak a közös fűtésről, és szükségessé vált a többi lakásnak is önálló fűtési rendszert kialakítania.

Ekkor mi is hoztunk egy döntést, amit azóta sem bántunk meg. A kandallós fűtést a második emeleten nem láttuk megoldhatónak, a gázárrobbanástól pedig nagyon tartottunk, ezért olyan rendszer mellett döntöttünk, ami elektromos áramról működik.

Az infrapanel fűtőtestek nem fogyasztanak olyan sokat, mint a korábbról ismert elektromos megoldások (villanykályhák), ráadásul a jövőre gondolva ez egy bővíthető és korszerűsíthető rendszert tesz lehetővé. Tehát a lakás nagyon szerencsés elhelyezkedésére számítva a jövőben kialakítható egy olyan rásegítő rendszer, ami a napos órákat kihasználva a fűtés és a melegvíz-előállítás költségeinek nagy részét kiválthatja. (Ez nyáron természetesen 100% megtakarítást jelent, télen a fűtésnek minimum 30-40%-a válik megtakaríthatóvá, az átmeneti évszakokban pedig 70-80%-kal csökkennek a költségek.) Számos megoldás lehetséges, ráadásul nap mint nap újabb technikai elképzelések látnak napvilágot, melyek idővel pénztárcaközelbe kerülnek, de ennek az új rásegítő rendszernek a kiépítése már az új lakó feladata... (A terveinket szívesen megosztjuk.)

Előnyök, amik miatt az infrapanel mellett döntöttünk:

- Az áramszolgáltatás már amúgy is adott volt, ezáltal nem lettünk elkötelezve egy újabb szolgáltatónak (azaz nem lettünk kiszolgáltatva egy újabb szolgáltató kényének-kedvének). Az elektromos rendszer természetesen az infrapanel fűtés kiépítésekor meglehetősen nagy fejlesztést kívánt, amit meg is tettünk. Ebből a korszerűsítésből az a nagy előnyünk is származott, hogy a teljes elektromos rendszer kedvezményes energiát használ a vezérelt időszakokban, így nem csak a fűtésen, de akár a mosási és egyéb nagy fogyasztású gépekhez kapcsolódó költségeken is tudunk spórolni.

- A panelek a helyiségek mennyezetén vannak elhelyezve, így nem foglalják a helyet az oldalsó falakon (a bútorok többféle elhelyezését teszik lehetővé), ráadásul sokkal biztonságosabb is a használatuk (pl. kisgyermekes családok nagyon tudják ezt értékelni).

- Minden helyiség külön temperálható az igénybevételtől függően, ráadásul minden nap minden órájára külön beállítás lehetséges, természetesen előre is lehet tervezni pl. néhány napos elutazások esetén.

- Az infrapanel fűtés olyan érzetet kelt az emberben, mintha a nap sütné, ami nagyon kellemes érzés. Nem közvetlenül a levegőt melegíti fel, hanem a térben található tárgyakat és embereket, azaz konkrétan a falat, a padlót, stb. - ezáltal a hőérzetünk magasabb lesz, mint radiátoros fűtés esetén. (Természetesen a kandalló hangulatával nem vetekszik, de ez a második emeleten fő fűtésként nem megoldható sajnos.)

- Nem szárítja a levegőt, ezért nincs szükség párásításra, és nagyon egészséges is.

- Az üzemeltetése teljesen hangtalan, azaz nem zúg a kazán, nem kattog a radiátor, nem csöpög a víz...

Az infrapanel fűtőtestekről képeket a fotóalbumokban lehet találni.

Továbbá ajánlom még a cég honlapját is, ahonnan a paneleket beszereztük: Suntherm. Az interneten nagyon sok minden megtudható erről a fűtési megoldásról.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sumegenlakaselado.blog.hu/api/trackback/id/tr761839961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása